Padurea Clinului la fantana talharilor



Pădurea Clinului la fântâna tâlharilor.


Aici în pădurea clinului au stat în nişte bordee o bandă de hoţi din 3 sate Călineşti, Pătrăuţi si Mitoc, eşeau pe la drumul mare făceau spargeri pe la cine avea bani mai ales pe la boieri.Dar cum înainte de anul 1900 sau descoperit această bandă şi-au tăbărât lumea în pădure şi şi-au desgropat de acolo poloboace de păstrană bani de aur îngropaţi în pământ, au fost mulţi hoţi de acei prinşi şi judecaţi de tribunalul Stanislav Galitia pe câte 25 ani muncă silnică şi de atunci şi de atunci se chiamă aceia bucată de pădure la Clin la fântâna tâharilor. Acolo se găseşte şi astazi o fântână cu apă foarte bună şi urmele bordeielor şi gropilor ce au fost dezgropate multe lucruri de ale hoţilor.

6 comentarii:

  1. Buna ziua!

    Ati putea sa imi dati mai multe detalii despre acest loc? Pozele sunt reale sau doar ca si un exemplu. Este cumva vorba despre Fantana Iorcului?

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ziua! da locul este cat se poate de real, si nu nu este "Fantana Iurcului", Aceasta fantana este la intersectia dintre cele 3 sate Dragomirna Patrauti si Calinesti, cum ajungeti la ea? de la Fantana Iurcului o luati in dreapta si tineti drumul inainte pana ajungeti la intersectia din fotografii si unde veti gasii si Fantana Talharilor

    RăspundețiȘtergere
  3. Din păcate astăzi nu mai există..din cauza hoţiei și a nepăsării...

    RăspundețiȘtergere
  4. Măi întâi fântâna a fost loc de ascunziș al cioatelor de copaci furați,apoi au turnat beton deasupra ca să nu se mai găsească cioatele vreodată...aceasta a fost martoră la multe nelegiuiri petrecute acolo până a dus la dispariția ei...
    Incredibil câtă nesimțire poate dezvolta omul(dacă îl putem numii om)
    Pădurarii din zonă știu totul dar nu o să zică niciodată pentru că sunt și ei implicați...să le fie rusine organelor silvice care nu au fost in stare să păstreze un așa monument...pe ei i-au interesat doar să vândă lemn,să facă banii..este dezastruos ce se întâmplă acolo in pădure.. nimeni nu i-a măsuri!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a dus vremea când meseria de silvicultor era respectată, acum toți aleargă și caută modalități cum să își umple mai repede buzunarele cu bani.

      Ștergere
  5. Pozele nu sunt reale, sunt puse ca exemplu, Fântâna tâlharilor se afla într-un pârâu aproape de poiană!

    RăspundețiȘtergere